STUDIO ROUNDTOP
002_Patio_Screen.jpg

Chestnut Residence, Singapore

cr_dining
 

Chestnut Residence, singapore

Completed 2011

The owners of this house appreciate living in a home that is connected with its tropical context. Set in a dense residential neighborhood, the challenge was to create a home with a garden as an extension of its interior, whilst retaining a sense of privacy that the owners valued. Working within the existing shell of an old semi-detatched house, the interior layout was reconfigured to create a series spaces that open out to the lush tropical garden.

The existing kitchen was converted into an open kitchen, connecting the backyard to the dining and living room. Large sliding windows open the living/dining space to its patio and garden to offer an outdoor dining experience.

The existing hallway and common bathroom also suffered from daylight and natural ventilation. A skylight was inserted to brighten the otherwise existing dim hallway. The previously mechanically ventilated bathroom was also converted into a semi-outdoor bathroom with the introduction of an air-well and feature rock wall.

The guest bedroom, previously accessible through the kitchen, was turned into a home office now exclusive to the master bedroom. A private courtyard was introduced to connect the master bedroom and home office to create a private sanctuary for one residing in the the bedroom or working in the office.

 
cr_hall
cr_living2
cr_living1
cr_kitchen
cr_light
cr_skylight
cr_kitchen2
cr_bath
cr_garden1
cr_patio